100.000 euro voor deze twee Smart Mobility Challenge-winnaars

Het prijzengeld is verdeeld in de Smart Mobility Challenge. Locatieplanner Roudle en elektrisch auto-platform Social Charging pakken ieder 50.000 euro ontwikkelbudget voor hun slimme mobiliteitsideeën. Roudle, de locatieplanner die de meest duurzame plaats berekent om samen te komen met een groep mensen, en Social Charging, dat gebruikers van openbare laadpalen voor elektrische auto’s met elkaar verbindt, steken er volgens de jury met kop en schouders boven de laatst overgebleven ideeën uit.

fotografie EBU Get Connected 10 december 2014

De winnaars werden woensdag 10 december tijdens de Get Connected bijeenkomst van de Economic Board Utrecht bekend gemaakt door Remco van Lunteren, gedeputeerde Mobiliteit, Economie en Financiën van de provincie Utrecht. De winnaars zijn online gekozen door ruim 3.500 lezers van Webwereld en door een jury van vijf prominente ondernemers / beleidsmakers op het gebied van innovatie en mobiliteit. Opvallend is dat beide jury’s tot dezelfde winnaars komen, uit een totaal van vijf genomineerden.

Zij noemen Roudle ideaal voor vergaderingen met relaties uit verschillende delen van het land. “Roudle is het meest praktische en voor de hand liggende ingediende concept. Dit dankzij de handige combinatie van het plannen van vergaderingen op basis van de beschikbare data van het platform”, laat Paul Francissen van de organisatie ons weten. Ook de technische uitwerking van het concept maakte indruk.

fotografie EBU Get Connected 10 december 2014

De jury noemt de tweede winnaar Social Charging “een sympathieke manier op elektrisch rijden te delen én te stimuleren.” Social Charging grijpt in op de sociale verantwoordelijkheid van de gebruikers van openbare laadpalen. Het concept helpt om andere e-rijders te benaderen met het verzoek om laadpalen vrij te maken van opgeladen voertuigen. De combinatie van geo-informatie (waar staan die oplaadpalen) met sociale interactie (waarschuw me als de paal vrij komt) doet Social Charging bovendrijven.

Deel je mening

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.