Duurzame buurt Soesterhof organiseert informatief eetcafe

De initiatiefnemers van de nieuwe duurzame buurt Soesterhof organiseren zondag 6 april weer een eetcafé. Tussen 16.30 en 19 uur kunt u in de Verkeerstuin aanschuiven voor een maaltijd en meer informatie over het bouwproject. Deelname is gratis, kinderen zijn ook welkom.

Een nieuwe buurt in het hart van Amersfoort
De nieuwe buurt Soesterhof moet verrijzen op de Wagenwerkplaats, tussen de Soesterweg en het spoor. Kortom: in het hart van Amersfoort. De huizen moeten zo veel mogelijk energieneutraal gebouwd worden, met duurzame materialen op schone grond. De buurt krijgt een divers karakter, met mensen met verschillende gezinssamenstellingen en leeftijden in huur- en koopwoningen.

Momenteel zorgen 20 actieve leden voor uitvoering van de plannen. Ze zijn in gesprek met onder meer de gemeente Amersfoort, de provincie Utrecht en de NS (de eigenaar van de grond). De komende maanden wil de groep grote stappen zetten in de aankoop van de bouwlocatie. Er is nog ruimte voor geïnteresseerden die in deze wijk zouden willen wonen en willen meehelpen om de plannen verder te ontwikkelen.

Geen catering, wel goed eten
Bij de eetcafés is er geen catering, en dat is maar goed ook: iedere deelnemer neemt zelf iets te eten (plus bestek) mee. Een verrassende en gevarieerde maaltijd is dus gegarandeerd. Voor glazen en kopjes wordt gezorgd.

De Verkeerstuin bevindt zich op de Wagenwerkplaats. Adres: Soesterweg 312, Amersfoort. In tegenstelling tot deze editie vinden de volgende eetcafés hoogstwaarschijnlijk telkens plaats op de tweede zondag van de maand. Meer informatie vindt u op www.soesterhof.nl of op Twitter: www.twitter.com/soesterhof

Deel je mening

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.