Studenten TU Eindhoven werken 24 uur aan plan voor het Oliemolenkwartier

Een nieuwe generatie studenten Bouwkunde van de Technische Universiteit Eindhoven werkt op woensdag 3 en donderdag 4 april 2013 gedurende 24 uur aan een denkbeeldig plan voor het Oliemolenkwartier.  ‘24 up’ is een jaarlijks evenement waarbij een 50 tal studenten 24 uur aaneengesloten werken aan een vooraf geheime opdracht op een geheime locatie. Op 3 april hebben de studenten te horen gekregen dat zij hun opdracht in Amersfoort uitvoeren!

vormkracht-omk26

FASadE, ZEEP, gemeente Amersfoort en de TU Eindhoven trekken bij dit project gezamenlijk op. Na een intensieve onderdompeling in het gebied, werken de studenten in teams van tien aan visies op het gebied Oliemolenkwartier. De gemeente Amersfoort geeft aan dat zij haar voordeel wil doen met de ideeën van de studenten hebben, gezien haar voornemen om te starten met de definitieve ontwikkeling van het gebied aan de Eemhaven. De teams werken integraal: stedenbouw, management, architectuur en techniek komen allemaal aan bod. De presentatie van de visies en aansluitende vakjurering is op donderdag 4 april a.s. om 15.15 uur in De Kelder en is vrij toegankelijk.
Waar liggen kansen? Welke plannen onderscheiden zich? Wat is de haalbaarheidsfactor?

Professionele jury
Om de studenten te introduceren in het onderwerp krijgen zij eerst een aantal inleidingen door mensen die betrokken zijn bij het gebied. Wethouder Pim van den Berg is aanwezig om de opdracht van een etmaal te starten. Zodra de 24 uur voorbij zijn, beoordeelt een professionele jury alle plannen en roept een winnaar uit. Naderhand worden alle inzendingen gebundeld in een boekje en vindt een tentoonstelling plaats op de TU in Eindhoven.

Jury Ideeënboost Interventies Oliemolenkwartier:
– Pim van de Berg, wethouder RO
– Bert Blijleven, stedenbouwkundige gemeente
– Bouwen en Staal
– Bülent Yokus, ontwikkelaar Prodentfabriek
– Jan Poolen, architect Oliemolenkwartier
– Johanna van der Werff, FASadE

Deel je mening

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.