Dossier Geld & Middelen

Heeft u aanvullingen op deze informatie of wilt u zelf actief uw kennisdelen, maak dan gebruik van de reactiemogelijkheden of meldt u (gratis) aan voor een account.

Bent u al een Kipster?

Kipster droomt van vrolijke legkippen in iedere stadswijk. Om die droom werkelijkheid te maken, verzorgt Kipster alles wat hiervoor nodig is. Van exclusieve diervriendelijke design hokken, tot medische zorg, een handleiding en krachtvoer. Gezinnen, verenigingen, scholen, sportverenigingen, horecagelegenheden en instellingen kunnen hun afvalberg verkleinen door etensresten aan kippen te voeren.
Wat we gemiddeld per persoon […]

Duurzaam ondernemen in 10 stappen

Waar begint een bedrijf met duurzaam ondernemen? Wat zijn de mogelijkheden en wat levert het op?
Om ondernemers op weg te helpen heeft DuurzaamBedrijfsleven.nl een infographic ontwikkeld waarin in tien stappen wordt uitgelegd hoe bedrijven duurzamer te werk kunnen gaan.

Een groener en duurzamer evenement of festival

Duurzaam ondernemen is tegenwoordig belangrijk en de evenementenbranche is daar geen uitzondering op. Temeer omdat gemeenten tegenwoordig duurzame eisen stellen voordat er een vergunning vergeven wordt. Er worden in deze branche nog onvoldoende kansen benut om evenementen milieuvriendelijker te maken. Met een toenemende (groene-) focus op duurzaamheid kan deze trend ook in deze branche niet […]

Duurzaamheid in de horeca en duurzaam ondernemen

Duurzaamheid in de horeca. Veel horecaondernemers stoppen geld in het duurzamer maken van hun onderneming. Restaurants gaan steeds meer over op biologische producten en vlees van hoge kwaliteit. Ook komt er meer aandacht voor streekproducten en seizoens-gebonden groenten. Boerderijen bieden voor de eigen stad en regio steeds meer producten en diensten aan. We zien steeds […]

Minder verspilling en kostenbesparing voor foodprofessionals

Dat niet enkel de chef, maar ook de consument wakker ligt van de reductie van voedselafval blijkt uit de tweede editie van het World Menu Report, een studie van Unilever Food Solutions naar actuele thema’s in de voedingssector. Van alle ondervraagde westerse respondenten vindt 66% het belangrijk om weten wat er met het voedselafval gebeurt.
Behalve […]

Nieuwe rijksdienst stimuleert duurzame ondernemers

Een nieuwe rijksdienst stimuleert ondernemers bij duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen. Agentschap NL en Dienst Regelingen zijn gefuseerd onder de naam Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
RVO, te vinden op de website www.rvo.nl, werkt in opdracht van ministeries en de Europese Unie. Met de fusie ontstaat één organisatie die een zeer groot aanbod van de […]