Twaalf Tinten Groen februari

twaalftintengroenElke kalendermaand publiceert totaalinstallateur LomansGroep drie tips – rijp en groen – hoe u energie kunt besparen. Zowel voor grote (bedrijven) als kleine gebouwen (woningen). Voor elk wat wils. Sommige tips vragen niet om technische aanpassingen of installaties. Vaak is het omzetten van een ‘knopje in uw hoofd’ al voldoende om heel wat voor elkaar te krijgen.

De tips van februari:

Pompregeling
Bij veel verwarmingssystemen staat de transportpomp continu aan, zoals bijvoorbeeld bij een vloerverwarmingsverdeler. Wanneer u voor deze vloerverwarmingsverdeler een pompschakelaar monteert, bespaart u al snel 80% op de energiekosten voor de distributie van het warmwater.

Isolatie leidingen, pompen en appendages
Het transport van het verwarmingswater van uw verwarmingsinstallatie kost energie. Door thermische isolatie kan energieverlies worden voorkomen. Goede isolatie van de transportleidingen, pompen en appendages levert een energiebesparing van 6% op.

Lichtbronnen vervangen
TL-verlichting maakt in de winterperiode de meeste branduren, omdat er dan relatief weinig daglicht is. Oude TL-buizen vervangen door nieuwe energiezuinige buizen, levert een besparing van circa 10% op de energiekosten op.

Klik hier voor een uitgebreide versie van deze tips .

Deel je mening

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.