033Energie presenteert Nul-op-de-Meter-concepten voor Amersfoort

Comfortabel wonen zonder energierekening nu binnen handbereik

033 energie033Energie, een coalitie bestaande uit drie bouwers (Bloemendal Bouw, Huurdeman, ABM Belbouw), Hogeschool Utrecht, Rabobank, Energieambassade en Perfectkeur hebben met de gemeente Amersfoort, het opleidingscentrum Bouwmensen Amersfoort, bouwmaterialenhandel Raab Karcher, aannemer Heilijgers Bouw en Seinen Projectontwikkeling de handen ineengeslagen om voor 2020 in Amersfoort 2.000 woningen te renoveren naar Nul-op-de-Meter (NOM). Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht. Nul-op-de-Meter staat voor een woning zonder energierekening. NOM-woningen hebben een eigentijds uiterlijk en een comfortabel en gezond binnenklimaat. Bovendien zijn ze zeer onderhoudsarm en meer waard dan vergelijkbare niet NOM-woningen. En, omdat de gerenoveerde woningen geen energie meer verbruiken, verdient de investering zich via besparing op de energiekosten terug.

033Energie Nul op de Meter

One stop shop

Bewoners kunnen via het Centrum voor Duurzaam Renoveren ervaren hoe en in welk tempo hun woning naar Nul-op-de-Meter gerenoveerd kan worden en welke kosten en opbrengsten daaraan verbonden zijn. Dat kan gefaseerd, maar ook ineens. In het proces is veel aandacht voor persoonlijke wensen, zoals een uitbouw, een extra werkkamer of het levensloopbestendig maken van de woning.

Standaardiseren en opleiden

Door in te spelen op woningtypen die veel voorkomen kan 033Energie sneller, beter en goedkoper NOM aanbieden. 033Energie heeft hiervoor de eerste concepten ontwikkeld. De Amersfoortse wijken die binnenkort kennis gaan maken met NOM-renovaties zijn Schothorst en Rustenburg. Opleidingcentrum Bouwmensen gaat mensen uit de branche opleiden om NOM-concepten te kunnen maken en in te voeren. Want goed opgeleide vakmensen zijn nodig om het beoogde resultaat te bereiken.

Ervaring

033Energie heeft de afgelopen vijf jaar energiebesparingsconcepten in Amersfoort ingevoerd, waardoor ze nu optimaal is voorbereid voor het aanbieden van Nul op de Meter. Zo is 033Energie actief geweest met het ontwikkelen van een stadsbreed consortium, marketingstrategie en -producten, financieringsconstructies, doelgroepenaanpak en de juiste technieken voor energiezuinig renoveren. In 2014 is het Centrum voor Duurzaam Renoveren ingericht, waar particulieren terecht kunnen met al hun vragen over energiebesparend renoveren. Voor meer informatie zie www.033energie.nl.

Deel je mening

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.