12 Tinten groen voor elk seizoen

twaalftintengroenIedere maand biedt Lomans Groep Totaalinstallateur in samenwerking met DENK Energie en Installatie advies drie tips aan hoe u op uw energiekosten kunt besparen. Zowel voor bedrijfsgebouwen als voor woningen.

Watertemperatuur boiler op maximaal 65oC
De temperatuur van het water in een warmtapwaterboiler wordt automatisch geregeld. Als deze te hoog staat ingesteld, wordt er onnodige energie verbruikt. Verlaagt u de watertemperatuur tot maximaal 65oC, dan bespaart u al snel 10% per jaar op het verwarmen van water.

Weersafhankelijke regeling klimaatinstallatie
Het weer is van grote invloed op het binnenklimaat, vooral als er bijvoorbeeld veel glas is toegepast in een gebouw. Door de klimaatinstallatie weersafhankelijk in te regelen naar de vier seizoenen, kunt u tot wel 10% per jaar besparen op de energiekosten van de klimaatinstallatie.

Verlichting uit bij inschakelen alarm
Vaak brandt ‘s nachts nog verlichting in een gebouw terwijl er niemand meer aanwezig is. Door de verlichting aan de inbraaksignalering installatie te koppelen kan deze energieverspilling eenvoudig en effectief worden voorkomen. Besparing: ca. 5% op het nachtverbruik van de verlichting.

Klik hier voor de volledige tips van september. Hier vindt u ook tips van de voorgaande maanden.

Bron: Lomans

Deel je mening

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.