Actieteam bouw zoekt tools voor duurzame woningverbetering

actieagenda bouwHet Actieteam van de Actieagenda Bouw is onder leiding van Marjet Rutten op zoek naar tools om een beter marktgericht aanbod te kunnen doen voor duurzame woningverbetering.

Individuele woningverbetering
Met de resultaten van de onderzoeken onder aanbieders en woningeigenaren is gekeken waar het stokt met de verduurzaming van individuele woningen. Conclusie: er is echt veel behoefte, maar de markt springt daar onvoldoende op in met een goed aanbod. Zo laten bouwers en installateurs letterlijk een miljardenomzet links liggen.

Organisatie aanbod verbeteren
Wat betreft het Actieteam ligt de sleutel in de organisatie van het aanbod. Het inzicht in het aanbod, de kosten en baten moet worden verbeterd. Niet de klant de oplossing laten bedenken, maar zelf de verantwoordelijkheid nemen voor de integrale prestatie. Niet verschillende partijen die een stukje oppakken, maar gezamenlijk. Als dat is bereikt dan is het tijd om er actiever op uit te gaan. Het komt allemaal aan op ondernemerschap. Het Actieteam kan dat ondersteunen, maar helaas niet bij iedereen ontwikkelen.

Aanhaken bij bestaande oplossingen
Het Actieteam zet in op aanhaken bestaande concrete hulpmiddelen, tools en oplossingen. Deze ondersteunen MKB-ondernemers in de bouw- en installatiesector om tot een beter marktgericht aanbod te komen bij projecten waarbij één individuele woning duurzaam wordt gerenoveerd.
Het Actieteam brengt die oplossingen graag in kaart. Als eerste met een bijeenkomst waarop die initiatieven gepresenteerd worden. Daarnaast verschijnt ook een naslagwerk dat ondernemers op dit vlak op een praktische manier verder helpt.

Belangrijk onderdeel van de bijeenkomst en het naslagwerk vormt een overzicht van producten en diensten die beschikbaar zijn voor het MKB. Het gaat hierbij niet om technische oplossingen en materialen, maar om concepten die gebruikt kunnen worden om een beter marktgericht aanbod te doen bij projecten waarbij één individuele woning duurzaam wordt gerenoveerd.

Denk hierbij aan franchiseformules, samenwerkingsconcepten, offertetools, opleidingen en andere producten en diensten die het MKB ondersteunen. Of het nu gaat om het vinden van klanten, het genereren van salesleads, financieringsmogelijkheden, de mogelijkheid voor het bieden van garanties of om hulp bij het vinden van samenwerkingspartners.

Stuur oplossingen in!
De Actieagenda Bouw nodigt partijen die dit soort (innovatieve) oplossingen voor verduurzaming van individuele woningen (n=1 projecten) bieden van harte uit om deze aan te melden via het inschrijfforumulier. Insturen kan tot 7 februari 2014. De leden van het Actieteam beoordelen of de aangedragen oplossing geschikt is om op de bijeenkomst en/of in het naslagwerk een plek te krijgen.

Vragen en aanmelden
Voor eventuele vragen kunt u per e-mail contact opnemen met de trekker van deze actie Marjet Rutten via rutten@constructief.org. Suggesties voor concrete oplossingen die uw inziens niet mogen ontbreken omdat ze behulpzaam zijn voor MKB ondernemers kunnen via dit formulier worden ingezonden.

Bron: Actieagenda Bouw

Deel je mening

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.