Bent u al een Kipster?

kipsterhokKipster droomt van vrolijke legkippen in iedere stadswijk. Om die droom werkelijkheid te maken, verzorgt Kipster alles wat hiervoor nodig is. Van exclusieve diervriendelijke design hokken, tot medische zorg, een handleiding en krachtvoer. Gezinnen, verenigingen, scholen, sportverenigingen, horecagelegenheden en instellingen kunnen hun afvalberg verkleinen door etensresten aan kippen te voeren.

Wat we gemiddeld per persoon weggooien, is genoeg voor een kip om van te leven. Maar ondertussen kopen we eieren in de supermarkt en gaan we met de kinderen op naar de kinderboerderij. Dat kan anders.

Verduurzamen voedselketen
Kipster wil dat mensen en dieren zich goed voelen. Er gaat weinig boven een zelf geraapt eitje en van kippen om je heen word je vrolijk. Als je een beetje goed voor ze zorgt, worden zijn ook vrolijk van jou. Kipster werkt aan het verduurzamen van de voedselketen door deze drastisch in te korten en van afval voedsel te maken. Een mooi extra voordeel is dat daardoor ook de uitstoot van CO2 vermindert en de bewustwording rond de herkomst van ons eten wordt bevorderd.

Crowdfunding en productie in volle gang
Kipster start in maart 2014 met het leveren van de eerste Kipsters. De productie van de duurzame Kipsterhokken en een crowdfunding campagne op OnePlanetCrowd zijn nu gestart. Kipsterhokken zijn speciaal voor in de stad ontworpen. Compact, makkelijk verplaatsbaar en modulair uit te breiden met units voor telkens 6 kippen.

Duurzaam en diervriendelijk
De hokken zijn gemaakt van fsc-hout en gaas met afdekplaten van oude bouwborden. Weerbestendig en een lange levensduur. Het exclusieve Kipsterhok is gericht op maximaal dierenwelzijn. Daarbij beantwoordt het wat betreft ruimte en faciliteiten aan de biologische norm, oftewel de hoogste. 1 Kipsterhok biedt ruimte aan maximaal 6 kippen. Het idee van Kipster is bekroond als ‘Het Groenste Idee Haarlemmermeer.’

Kipster is een initiatief van drie ervaren duurzame ondernemers: Maurits Groen, duurzaam ondernemer en nummer 3 in de duurzame 100 van Trouw in 2013, Olivier Wegloop, mede oprichter van Boomerang en van Axioma Groen, een communicatiebureau voor een betere wereld en Ruud Zanders, opgegroeid tussen de kippen, lector Gezonde Pluimveehouderij, eigenaar van Pluimhuis voor duurzame eieren- en pluimveevleesconcepten.

Bron: Oneplanetcrowd

Deel je mening

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.