Een zorgbestendige woningmarkt in de regio Amersfoort; wat zijn de kansen?

logo_EBUDe zorg in Nederland is volop in beweging en biedt veel kansen voor ondernemers. Mede door politieke keuzes in Den Haag zijn er grote veranderingen op de zorgbestendige woningmarkt. En dat biedt kansen voor u! Uit onderzoek van de Kamer van Koophandel blijkt dat om langer thuis zorg te ontvangen er behoefte is aan investeringen in bouwkundige aanpassingen en aanpassingen in domotica (huisautomatisering). Deze investeringen t/m 2040 liggen tussen de circa 750 miljoen en 4 miljard euro, alleen al voor de provincie Utrecht.

Uit dit onderzoek blijkt dat op korte termijn een tekort ontstaat aan passende, zorgbestendige huisvesting voor ouderen. Een gemis dat de komende jaren alleen maar toeneemt door een gebrek aan geschikte woningen en aan te passen bestaande woningen. Ondernemers, overheden en zorginstellingen kunnen elkaar verder helpen en versterken om deze kans op te pakken. Nieuwe technologie, geïntegreerd in zorgverlening en aanpassingen aan het huis, zijn oplossingen om mensen langer thuis te laten wonen.

Welke ideeën en kansen heeft u in de zorgbestendige woningmarkt? De Economic Board Utrecht en de Kamer van Koophandel nodigen u van harte op 6 november uit om samen nieuwe perspectieven en businesscases te ontwikkelen voor de regionale zorg. Vanuit de gemeente Amersfoort is meegedacht over het programma. Namens de gemeente Amersfoort is de heer Van Muilekom (wethouder Wonen) aanwezig. Kortom, een bijeenkomst vol kansen! Aan het eind van de dag heeft u inzicht in de marktkansen, verschillende type opdrachtgevers, belemmeringen en de verschillende klantvragen en –behoeften.

Bijeenkomst ‘Een zorgbestendige woningmarkt in de regio Amersfoort; wat zijn de kansen?’

Programma (voor meer informatie: http://www.kvk.nl/zorgenwonen

  • 15:30 uur Inloop
  • 16:00 uur Opening door dagvoorzitter Mari Carmen Oudendijk
  • 16:15 uur Introductie: marktkansen verandering zorg en wonen
  • 16:20 uur Veranderende markt zorg en wonen door Irene Houkes, Estea
  • 16:50 uur Concrete voorbeelden van ondernemers; o.a. Mathijs van Dijk, WeLL Design
  • 17:20 uur Zaalgesprek over kansen en belemmeringen
  • 18:00 uur Afsluiting en terugblik d.m.v. een vraaggesprek met wethouder Rob van Muilekom, gemeente Amersfoort
  • 18.15 uur Netwerkborrel

Locatie: Ondernemersplaza, Printerweg 6, 3828 AD Amersfoort
Toegang: Gratis

[map id=”3″]

Deel je mening

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.