Bouwstudenten maken ontwerpdetails energie- en renovatiewinkel 033energie

033energie200x200In Amersfoort hebben bedrijfsleven en onderwijs de handen ineen geslagen. In juli 2013 werd er door 033Energie/Bouwend Nederland en Bouwmensen een noodkreet ontvangen vanuit het ROC Midden Nederland. Door de crisis in de bous konden 12 studenten van de MBO-opleiding Bouwkunde geen stageplekken vinden. Met hulp en subsidie van enige organisaties is het gelukt deze jongeren een leerzame periode (2 sept. tot 22 nov. 2013) aan te bieden met het maken van renovatiedetails. Deze details gaan gebruikt worden als toekomstig lesmateriaal en als voorlichtingsmateriaal voor de consumenten in de op te zetten Energie- en renovatie winkel die gevestigd wordt aan de Modemweg 3 te Amersfoort.

Energie- en renovatie winkel

Deze nieuwe manier van samenwerken past in deze tijd waarin veel meer dan in het verleden verbindingen worden gezocht tussen de diverse partijen in de samenleving. De winkel wordt gerealiseerd in het gebouw van Bouwmensen Amersfoort waar een gedeelte van de werkzaamheden wordt uitgevoerd door leerlingen van dit opleidingscentrum.

De energie-en renovatie winkel wordt beheerd door 033Energie een initiatief  van bedrijfsleven en overheid om gezamenlijk woningen in Amersfoort energiezuinig te maken.
Door intensieve samenwerking en kennisdeling wil 033Energie initiatieven opstarten in verschillende wijken in Amersfoort om zo collectief te werken aan bewustwording en energiebesparing in bestaande woningen.

Het stageproject met de studenten loop van september t/m november 2013, de energie- en renovatiewinkel opent maart 2014 haar deuren.

Deel je mening

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.