Bureau Regio Amersfoort

regio033Bureau Regio Amersfoort staat voor de samenwerking met en tussen gemeenten én voor de behartiging van hun regionale belangen. In de regio Amersfoort werken de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg, veelal aangevuld met Nijkerk en Barneveld aan een gezamenlijke toekomst.

Regionale aanpak grensoverstijgende vraagstukken

De onderwerpen van samenwerking overstijgen vaak de gemeentegrenzen, zoals wanneer het gaat over bereikbaarheid, toerisme of economische ontwikkeling. Uitgangspunt van de samenwerking is de overtuiging dat grensoverschrijdende vraagstukken het best regionaal kunnen worden aangepakt. Op een creatieve, innovatieve maar vooral praktische manier. Zodat kennis en kracht gebundeld worden om de (hoge) kwaliteit van leven voor alle inwoners in de regio te blijven stimuleren en de economische motor van de regio te laten lopen.

Om doelmatig en efficiënt te werken en om focus aan te brengen in de wensen die regionaal leven is een Regionale Agenda opgesteld. Deze Regionale Agenda bepaalt waar de regio zich hard voor maakt. Gekozen is voor vier speerpunten van samenwerking:

In de invulling van de Regionale Agenda wordt met nadruk samenwerking met de omgeving gezocht; het bedrijfsleven, (kennis)instellingen en andere overheden.

Economische visie

Meer regionale samenwerking in de Regio Amersfoort is één van de drie hoofdopgaven van het rapport Een vitale stad in een complete regio’ dat in 2009 is opgesteld door de Commissie Van Ek, . Meer regionale samenwerking in de Regio Amersfoort is één van de drie hoofdopgaven van het rapport.

Deelnemende gemeenten:

De gemeenten Barneveld en Nijkerk zijn aangehaakt en participeren desgewenst in projecten.

Bureau Regio Amersfoort

Bezoekadres:
Stadhuisplein 1
3811 LM Amersfoort

Postadres:
Postbus 4000
3800 EA Amersfoort

T: 033 469 53 19
F: 033 469 54 68
E: info@regio-amersfoort.nl

Deel je mening

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.