Buurtinitiatief Mijn CV is OK! ontvangt bijdrage toekomstfonds Amersfoort

De vereniging Duurzaam Soesterkwartier gaat onnodig gasverbruik te lijf door als buren bij buren langs te gaan en de CV-installatie beter af te stellen. Het resultaat? 10-15% gasbesparing!

wrap-up in Het Groene Huis - foto Cees Wouda (55 van 57)

Omdat ongeveer 80% van de CV-installaties in Nederland niet goed zijn afgesteld, wordt er onnodig veel gas verbruikt met alle gevolgen van dien qua kosten en het milieu. Met het project “Mijn CV is OK!” willen we komend stookseizoen met de hulp van enthousiaste buurtbewoners bij zo’n 200 huishoudens in de wijk Soesterkwartier de instellingen van CV-installaties controleren. Bij een kwart willen we daadwerkelijk de cv-installatie laten optimaliseren door een gespecialiseerde installateur.

logo_duurzaamsoesterkwartier-150x150Hiermee willen we een goede basis leggen om komende jaren op te schalen naar de rest van de wijk en een lichtend voorbeeld te worden voor andere wijken. Met de inzet en de interesse van zoveel bewoners hopen we dat deze eenvoudige en relatief goedkope maatregel bekend wordt bij zoveel mogelijk CV-eigenaren.

De eerste aanzet heeft inmiddels plaatsgevonden met behulp van een enquête en een informatieavond op 14 oktober 2015. Het enthousiasme en de inzet is er, de volgende stappen worden gezet en de vruchten (lagere stookkosten, meer comfort, langere levensduur van een CV-ketel die tevens veiliger is en een reductie van de CO2-uitstoot) worden binnenkort geplukt!

Deel je mening

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.