De ambitie van 033Energie

033Energie organiseerde twee activiteiten tijdens de Amersfoortse Dag van de Duurzaamheid 2015. Beide vonden plaats in het Centrum voor Duurzaam Renoveren (CDR) aan de Modemweg 3 in Amersfoort.

033energie-besparen

Bezoekers van de Energierijke Avond op donderdag 7 oktober werden uitgebreid geïnformeerd over het verbeteren van hun wooncomfort en het verlagen van hun energierekening door het isoleren van zolder en gevel en het plaatsen van zonnepanelen. Op zaterdag 10 oktober konden belangstellenden een gratis energiescan van hun woning en een verbeteradvies krijgen. Dat kan ook nu nog: het CDR is open van ma t/m vrij van 09.00-16.00 uur. Kijk ook op 033Energie.nl.

033 energie033Energie, een coalitie bestaande uit de gemeente Amersfoort, drie bouwers (Bloemendal Bouw, Huurdeman, ABM Belbouw), Hogeschool Utrecht, Rabobank, Energieambassade en Perfectkeur hebben met het opleidingscentrum Bouwmensen Amersfoort, bouwmaterialenhandel Raab Karcher, aannemer Heilijgers Bouw en Seinen Projectontwikkeling de ambitie om voor 2020 in Amersfoort 2.000 woningen te renoveren naar Nul-op-de-Meter (NOM).

Nul-op-de-Meter staat voor een woning zonder energierekening. NOM-woningen hebben een eigentijds uiterlijk en een comfortabel en gezond binnenklimaat. Bovendien zijn ze onderhoudsarm en hebben zijn ze op de woningmarkt meer waard dan vergelijkbare niet NOM-woningen. En, omdat de gerenoveerde woningen geen energie meer verbruiken, verdient de investering zich via besparing op energiekosten terug.

Deel je mening

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.