De Ombouw wint bijdrage Toekomstfonds Amersfoort

Circulair bouwen: Ontwerp begint bij de sloop
Waarom? Vooral om te leren hoe de bouwsector op veel grotere schaal gebruikte bouwmaterialen opnieuw kan inzetten: oftewel circulair bouwen. Niet alleen door granulaat toe te passen, maar door veel meer complete elementen te hergebruiken in het nieuwbouwproces. De OMbouw zet nieuwbouwprojecten op en adviseert anderen hierover.

wrap-up in Het Groene Huis - foto Cees Wouda (52 van 57)

Het ontwerp- en bouwproces moet daarvoor totaal anders worden ingericht: bij OMbouwen begint het ontwerp bij de sloop! Door te bouwen leren wij in de praktijk waar de knelpunten zitten en hoe we die kunnen oplossen. Die oplossingen delen wij met onze vakgenoten waardoor de noodzakelijke verandering zo snel mogelijk kan komen.

Daarbij willen wij bijzondere architectuur realiseren, zodat zichtbaar wordt hoe mooi OMbouwen kan zijn. In Amersfoort werken wij momenteel aan een villa in plan ‘De Lichtenberg’, ontworpen met het materiaal dat vrij komt uit de sloop van het oude ziekenhuis. Het eerste ontwerp is bijna klaar, de onderdelen die wij willen hergebruiken zijn bekend. Die worden begin volgend jaar uit het oude gebouw gehaald en daarna bewerkt.

logo_deombouw

 

 

Coöperatie De OMbouw is een samenwerking van 12 deskundigen in de belangrijkste vakgebieden binnen de bouw. De OMbouw werkt aan bouwprojecten die worden gebouwd met materialen die vrijkomen uit sloop van oude gebouwen.

Wie ook interesse heeft in zo’n inspirerende woning is van harte welkom om hierover van gedachten te wisselen! Kijk op: www.deombouw.nl

 

Deel je mening

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.