Duurzaam feest vieren in Nieuwland

Op 10 oktober is het feest in Nieuwland. Allerlei activiteiten vinden die dag plaats in en rond de Wijkboerderij aan de Zeldertsedreef 2. Voor iedere Nieuwlander die wil meebouwen aan een duurzame wijk is er wel iets te vinden op deze Dag van de Duurzaamheid.

Veel activiteiten hebben tot doel om de Nieuwlanders elkaar te laten ontmoeten en te verbinden. Zo zijn er drie gezamenlijk maaltijden: van  half 8 tot 9 uur is er een ondernemers ontbijt. Van 12 tot 2 is er een ‘Smikkelcafé’ voor genodigden bij de Thema-café’s overdag. Deze themacafé’s zijn vooral gericht op sociale duurzaamheid, zoals de zorg. De maaltijd van 6 tot 7 is multicultureel. Er zijn specialiteiten uit diverse landen te proeven.

Mee-eten?
Aanmelden voor de maaltijden kan per WhatsApp of SMS bij de contactpersoon Peter Rook (06- 31 557 616) of info@samenmakenwenieuwland.nl . Alle Nieuwlanders die passie hebben voor de wijk of iets met duurzaamheid hebben zijn welkom.

 

 

 

Politiek café
Voorafgaand aan de maaltijd om 16:30 u is er een politiek café waar raadsleden van D66, CDA en CU en andere politieke partijen met bewoners in gesprek zullen gaan over duurzame vraagstukken.

Kunst en muziek
In de wijkboerderij zijn op 10 oktober kunstwerken te zien van Amersfoortse kunstenaars, onder andere van  Madelon Van Bochove-Aken. Amersfoortse jongeren zullen ondertussen een rap laten horen.

Duurzaam Nieuwland
Gedurende de dag zijn er ook presentaties van enkele projecten van Duurzaam Nieuwland. Bewoners kunnen informatie krijgen over maatregelen om hun huis duurzamer te maken, over de elektrische deelauto, over het Repair-café en nog meer.  Duurzaam Nieuwland streeft ernaar, de wijkbewoners rond het thema van duurzaamheid met elkaar in contact te brengen.

Ook is die avond aandacht voor de werving van Straatambassadeurs: enthousiaste inwoners die hun enthousiasme over Nieuwland als duurzame wijk gaan delen met andere wijkbewoners en zo de hele wijk langs willen gaan.

Week van de Duurzaamheid
De activiteiten vinden plaats in het kader van de Week van de Duurzaamheid. Bekijk het programma van deze week.

 

 

Deel je mening

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.