Duurzaam wonen in Soesterhof Amersfoort

Logo-SoesterhofSoesterhof is een duurzaam wonen-project in de Amersfoortse wijk Soesterkwartier. Het doel is om een duurzame woonwijk te realiseren op de Wagenwerkplaats langs het spoor. Het project is ontstaan binnen de vereniging Duurzaam Soesterkwartier.

We streven naar een buurt:

– Met zowel huur- als koopwoningen
– Waarin mensen wonen met verschillende achtergronden
– Waarin duurzaamheid en samenleven centraal staan
– Waar huizen zo veel mogelijk energieneutraal worden gebouwd, met duurzame materialen op schone grond

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap 

Het bewonersinitiatief heeft de ambitie om door middel van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) twintig tot veertig duurzame woningen te realiseren op het voormalige Keijzerterrein. Het terrein is eigendom van de NS en ligt tussen het station en de woonwijk Soesterkwartier.

Duurzaam samenleven
Onder duurzaam verstaan de initiatiefnemers duurzame woningbouw, sociale duurzaamheid en een duurzame inrichting van de omgeving. Zij streven naar een buurt met zowel huur- als koopwoningen, waarin mensen wonen met verschillende achtergronden, waarin duurzaamheid en samenleven centraal staan en waar huizen zo veel mogelijk energieneutraal worden gebouwd, met duurzame materialen op schone grond.

Tijdelijke inrichting
Met alle stilgevallen gebiedsontwikkelingen rond stationsomgevingen, ligt de realisatie van de woningen nog even stil. De bewonersgroep gaat wel door met het voorbereiden op het bouwen van ‘hun’ woningen. Zij willen als pioniers ook een positieve verandering inzetten op de invulling van het hele gebied. Daarvoor denkt de groep aan een tijdelijke invulling van het terrein die ten goede komt aan Amersfoort in het algemeen en het Soesterkwartier in het bijzonder. Bijvoorbeeld tijdelijke natuurontwikkeling, (moes)tuinen, plukweide et cetera. Een mooie bestemming tot de woningen er zijn!

Deel je mening

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.