Duurzaamheidsverslag DeliXL: Inzet op verbinding

Foodservice groothandel Deli XL, totaalleverancier voor horeca, catering en zorg, brengt haar duurzaamheidsverslag over 2012 uit. Met dit inmiddels vierde verslag laat het bedrijf zien hoe het samen met leveranciers en klanten werkt aan een duurzame keten.deli xl

“Verbinding vormt de rode draad in ons duurzaamheidsverslag van dit jaar”, zo laat Dick Slootweg, Algemeen directeur van Deli XL weten. “Wij zoeken actief meer verbinding met partners om meer resultaat te boeken voor people, planet en profit. Wat dat oplevert is in dit verslag verwoord.”

Mijlpaal 2012: Ontwikkeling meetsysteem duurzaamheidsprestaties
Een belangrijke mijlpaal in 2012 was de ontwikkeling van het meetsysteem voor toeleveranciers, dat Deli XL door publicatie in 2013 ook toegankelijk heeft gemaakt voor andere partijen. Met dit systeem worden de duurzaamheidsprestaties van producenten zichtbaar. Door oprichting van een Raad van Advies, die bestaat uit verschillende stakeholders, wordt het systeem onafhankelijk verder ontwikkeld.

Focus op uitvoering van plannen
Deli XL laat weten dat haar lange termijn duurzaamheidsdoelstellingen niet zijn gewijzigd. Wel zal de groothandel meer focus aanbrengen op het aantal activiteiten en de uitvoering van de plannen. Dick Slootweg: “Wij nemen in de organisatie maatregelen om in deze lastige economische tijden omzet, cash en marge te behouden en kosten te verlagen. Zo blijven wij een gezonde onderneming voor medewerkers, klanten en maatschappij.”
Bekijk het Duurzaamheidsverslag 2012 op DeliXLDuurzaamheidsverslag

bron: www.delixl.nl

Deel je mening

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.