Duurzame huizenroute Amersfoort: The Lake House

Vandaag was deel 1 van de Duurzame Huizenroute. In Amersfoort opende onder andere The Lake House de deuren. Vol enthousiasme vertelden de initiatiefnemers over hun plannen en ervaringen met hun energieleverende passiefhuis. Op 11 november kunt u ook nog in enkele interessante en mooie duurzame huizen van Amersfoort terecht.

Alles in dit huis in aanbouw is gericht op een zo laag mogelijk energieverbruik. Zo wordt warmte uit de ventilatielucht teruggewonnen. Hiervoor is een goede luchtdichtheid van het huis belangrijk, zodat alle uitgaande warme lucht zijn warmte in de warmtewisselaar kan afgeven aan de inkomende verse lucht. Ook kan warmte uit het gebruikte douchewater teruggewonnen worden. In de zomerperiode wordt de warmte buitenshuis gehouden door luifels en andere zonwering. Lees alles over de gebruikte materialen, het wooncomfort en de voortgang van de bouw op de website van The Lake House.

En het stopt niet bij het bouwen zelf. Ook al het afval wordt gescheiden; bouwafval, papier, ijzer en plastic. Ook hoeft er niet geverfd te worden, want de kozijnen zijn met aluminium bekleed.

Vol enthousiasme vertelden eigenaren Erik Terstappen en Gerard Mollink (tevens bedenkers, architecten én toekomstig bewoners) samen met bouwer Chris Van De Vendel over hun project. Gerard Mollink eindigde de rondleiding met:

“Buiten de kaders denken geeft mogelijkheden. Je hebt daar mensen bij nodig die energie krijgen van dit soort nieuwe dingen”.

Daarin hebben de drie elkaar gevonden.

“Bij ons is het echt een passie geworden. We hebben ook zoveel ervaring met z’n drieën opgedaan. En die ervaring delen we graag. Dus iedereen die ook duurzame bouwplannen heeft mag zich melden bij ons”.

Vanuit de Gemeente Amersfoort kreeg het project een bijdrage van het Toekomstfonds Duurzame Ontwikkeling .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Deel je mening

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.