Energiebesparing in de binnenstad: werkgroep duurzaam wonen

Het Binnenstad Bewoners Netwerk Amersfoort is een groep binnenstadbewoners die de leefbaarheid van de binnenstad wil vergroten door zoveel mogelijk bewoners te activeren om mee te praten en mee te beslissen over hun wijk, waar mogelijk met professionele krachten (bijv. gemeente, politie, SWA). Zij inventariseren de ideeën van bewoners en proberen een netwerk te creëren om de organisatie van activiteiten mogelijk te maken.

Werkgroep Duurzaam wonen 
Bij duurzaam wonen wordt in eerste instantie aandacht besteed aan de mogelijkheden voor energiebesparing. De 4000 woningen in de binnenstad, waarvan 300 monumenten, vallen onder beschermd stadsgezicht. Daardoor is het ingewikkelder om energiebesparende maatregelen te nemen. Bij de start van de werkgroep is een enquête gehouden, waaruit bleek dat er vooral belangstelling is voor zonnepanelen. Een tweede aandachtspunt is het optimaal inregelen van cv- ketels en het na-isoleren van vloer, muur, dak of glas.

De werkgroep onderzoekt welke mogelijkheden er zijn om gemeenschappelijk zonnepanelen te leggen op een groot plat dak en wat de mogelijkheden zijn bij complexen huurwoningen en bij koopwoningen.

Godfried Reuser is contactpersoon en kan benaderd worden via: info@bbn-amersfoort.nl en het contactformulier op de website: http://www.bbn-amersfoort.nl/

Deel je mening

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.