Gaat het Amersfoortse college duurzaam rijden?

hybridePvdA, GroenLinks en D66 hebben het college gevraagd om bij de vervanging van de college­auto, een auto aan te schaffen of te leasen die op elektriciteit of op aardgas rijdt. Ook willen ze weten of het college bereid is om zoveel mogelijk van het directie­vervoer met een elektrische taxi te laten doen als dit voor dezelfde prijs is als een taxi die op benzine of diesel rijdt.

Voorbeeldfunctie bevorderen duurzaamheid
Duurzaamheid en het bevorderen ervan staan hoog op de politieke agenda in Amersfoort. Daarbij hebben de gemeente Amersfoort en het stadsbestuur een voorbeeld functie. Bij de behandeling van de begroting 2011-2014 heeft het college 63.000 euro gereserveerd voor de vervanging van de collegeauto. De huidige collegeauto is al wel afgeschreven maar nog niet vervangen. Op vragen van D66 in oktober 2010 is het volgende aangegeven door het College van B en W:
“Naast functionele eisen, spelen duurzaamheid­eisen een belangrijke rol bij de vervanging van de collegeauto. De mogelijkheden op dit gebied veranderen echter snel. Actueel onderzoek naar de mogelijkheden is daarom noodzakelijk. Naast de reeds bekende energie­labels, die houvast geven bij een duurzame keuze (bij voorkeur energie­label A) zal bijvoorbeeld onderzoek worden gedaan naar de haalbaarheid van het rijden op elektriciteit en op aardgas. Vooral deze laatste mogelijkheid sluit aan bij de in 2007 gesloten intentie­verklaring ‘Rijden op aardgas’, die is getekend samen met de provincie Utrecht.”

Duurzame taxi’s
Het college kiest ook weleens de taxi, zover de partijen hebben kunnen nagaan zijn dit geen hybride of elektrische taxi’s.
In Nederland zijn er al verschillende taxi­bedrijven waar ze alleen maar met elektrische auto’s rijden. Dit soort bedrijven die zich hiermee duurzaam weten te onderscheiden verdienen een kans.

Bron: Groen Links Amersfoort

Deel je mening

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.