Een groener en duurzamer evenement of festival

ticketscriptDuurzaam ondernemen is tegenwoordig belangrijk en de evenementenbranche is daar geen uitzondering op. Temeer omdat gemeenten tegenwoordig duurzame eisen stellen voordat er een vergunning vergeven wordt. Er worden in deze branche nog onvoldoende kansen benut om evenementen milieuvriendelijker te maken. Met een toenemende (groene-) focus op duurzaamheid kan deze trend ook in deze branche niet langer genegeerd worden.

Het begint bij de ticketverkoop!
Een duurzaam evenement organiseren is makkelijker gezegd dan gedaan. Hou bij het plannen van je evenement meteen rekening met duurzaamheid. Begin bijvoorbeeld met de tickets die je gaat verkopen voor je evenement. Bij tickets denken mensen vaak aan fysieke tickets die op de traditionele manier per post een paar dagen voor het evenement opgestuurd worden naar de kaartkoper. E- en Mtickets zijn milieuvriendelijker – en goedkopere!- manieren voor de kaartverkoop.

Meer tips om evenementen te verduurzamen:
Gebruik groene stroom voor je evenement.
Verkoop alleen biologisch voedsel.
Verkoop alleen glazen met statiegeld en dwing bezoekers zo hun restafval weer in te leveren.
Gebruik alleen recyclebaar materiaal.
Zorg ervoor dat bezoekers het evenement makkelijk met de fiets kunnen bereiken of verstrek een OV routeplanner.
Als ze niet anders kunnen, raad bezoekers dan aan om te carpoolen. Toogethr is de perfecte App voor festivalbezoekers die willen carpoolen.

Maak direct na het evenement het terrein schoon en laat geen afval achter dat schadelijk is voor het milieu.

Meer tips over groene evenementen
Op de website van “A Greener Festival”. Met de implemenatie van bovenstaande tips implementeert dan kan een evenement meedingen naar de Greener Festival Awards. Een instrument voor evenement promotie! Een groen evenement draagt niet alleen bij aan een beter milieu maar de gemiddelde evenementbezoeker is milieubewuster geworden en verwacht tegenwoordig ook een milieuvriendelijk en duurzaam evenement.

Bron: Ticketscript

Deel je mening

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.