Hogeschool Utrecht meest duurzame hogeschool

MorgenHogeschool Utrecht won op 18 juni een gouden SustainaBul. HU scoorde het hoogst van alle hogescholen in deze jaarlijks terugkerende ranking van hogescholen en universiteiten op het gebied van duurzaamheid en transparantie. Hogeschool Utrecht voert een goed duurzaamheidsbeleid en communiceert duidelijk over de resultaten. Met de jaarlijkse SustainaBul wil studentennetwerk Morgen de verduurzaming van het hoger onderwijs versnellen.

Studentennetwerk Morgen
De ranglijst van de SustainaBul is gebaseerd op een onafhankelijk onderzoek van studentennetwerk Morgen. Meer dan de helft van alle Nederlandse hogescholen en universiteiten deed mee. De onderwijsinstellingen vulden een online vragenlijst in over hun prestaties op thema’s zoals de integratie van duurzaamheid in het onderwijs, CO2-uitstoot en energie, duurzaam inkopen en duurzame investeringen. Die prestaties moesten ze ook aantonen met bewijsstukken. Van alle deelnemende instellingen haalde Wageningen University de hoogste score. Hogeschool Utrecht kwam het beste uit de bus van alle deelnemende hogescholen.

Integrale aanpak
Nadia Verdeyen, programmadirecteur van het Speerpunt Duurzaamheid van Hogeschool Utrecht, nam de SustainaBul in ontvangst tijdens de feestelijke uitreiking in cultuur- en congrescentrum Antropia te Driebergen. Verdeyen: ‘Hogeschool Utrecht voelt zich bijzonder vereerd met deze prijs, die bewijst dat wij op de goede weg zijn met onze duurzaamheidsprojecten. Dit resultaat hebben we behaald door de inspanningen van medewerkers, studenten en bestuurders.’
De onderscheidende kracht van Hogeschool Utrecht is de integrale aanpak van verduurzaming. HU werkt aan duurzaamheid in onderwijs, onderzoek én bedrijfsvoering. Ook is er veel aandacht voor het delen van kennis en voor evenementen. Bestuurders, medewerkers en studenten voeren samen het duurzaamheidsbeleid uit. Het Manifest van Morgen wordt bij de HU vertaald naar de organisatie. Dat betekent veel, onder meer dat geen HU-student meer zal afstuderen zonder de voor zijn of haar vakgebied relevante kennis over duurzaamheidsvraagstukken. Studenten zijn de professionals van morgen; daarom vindt de HU het belangrijk dat zij toegerust worden voor het bouwen aan een duurzame samenleving. Ook voor de huisvesting zijn hoge ambities geformuleerd.

Bron: studentenvoormorgen

Deel je mening

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.