Informatiebijeenkomst over gratis daken voor zonnestroom

De gemeente Amersfoort stelt de daken van drie sporthallen gratis beschikbaar aan de stad om zonnestroom op te wekken. Amersfoorters die zonnepanelen willen maar zelf geen geschikt dak hebben, kunnen zich laten informeren tijdens een van de informatiebijeenkomsten op maandag 10, dinsdag 11 of woensdag 12 maart van 19.30 tot 21.00 uur. Aanmelden kan uiterlijk op donderdag 8 maart via een mail naar samenduurzaam@amersfoort.nl.

Inwoners uit de postcodegebieden rond de sporthallen, verenigd in een energiecoöperatie, kunnen zonnepanelen op de daken plaatsen en op deze manier zelf energie opwekken. Dit zorgt voor een lagere energierekening én een duurzame stad. Geïnteresseerden kunnen uiterlijk op 10 april 2014 een plan indienen.

Informatiebijeenkomsten

Per sporthal is er een informatiebijeenkomst:

  • Maandag 10 maart: sporthal Zielhorst, Trompetstraat 3
  • Dinsdag 11 maart: sporthal Midland, Zangvogelweg 138
  • Woensdag 12 maart: sporthal Juliana van Stolberg, Graaf Hendriklaan 146

Aanvang: 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur), eindtijd: 21.00 uur.

Tijdens de bijeenkomst wordt informatie gegeven over het beschikbare dakoppervlak, het aantal te plaatsen zonnepanelen, mogelijkheden voor het oprichten van een energiecoöperatie of het aansluiten bij een bestaande coöperatie. Aan het woord komen onder andere Cees van Eijk, wethouder Duurzaamheid, en Vincent Smeele van het adviesbureau Greenspread.

Aanmelden
Aanmelden kan uiterlijk op donderdag 8 maart via een mail naar samenduurzaam@amersfoort.nl, onder vermelding van naam en telefoonnummer.
Meer informatie staat op www.amersfoort.nl/zonnestroom.

Deel je mening

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.