Wat is Nul op de Meter? 033Energie vertelt er meer over

Nul-op-de-Meter-woningen worden vaak genoemd als woningen die goed zijn voor het milieu en uw portemonnee. Maar wat is het nou eigenlijk?

Nul-op-de-Meter-woningen hebben een eigentijds uiterlijk, optimaal wooncomfort en een gezond binnenklimaat. Omdat een NOM-woning net zoveel energie opwekt als verbruikt, inclusief de energie die nodig is voor bijvoorbeeld douchen en koken (gemiddeld verbruik), verdient de investering zich via de besparing op energiekosten terug. Je hoeft niet te verhuizen en je woonlasten blijven gelijk.

Meer weten?
Op de website van 033Energie staat veel uitgelegd:

“Je eigen woning laten renoveren naar een Nul-op-de-Meter-woning heeft veel voordelen. NOM-woningen hebben een eigentijds uiterlijk, zijn super comfortabel en hebben een gezond binnenklimaat. Bovendien zijn ze onderhoudsarm en op de woningmarkt meer waard dan vergelijkbare niet NOM-woningen. Omdat je in de gerenoveerde woning net zoveel energie opwekt als verbruikt, inclusief de gemiddelde energie die nodig is voor douchen en koken, verdient de investering zich via de besparing op energiekosten terug.

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het kan door de woning in één keer of in stappen (zogenaamde no-regret-maatregelen) goed te isoleren en te voorzien van zonnepanelen en een moderne verwarmingsinstallatie. De partners van 033Energie hebben inmiddels NOM-renovatieconcepten ontwikkeld voor jaren ’30-, ’50- en ’70-woningen en monumenten. Deze concepten worden door BouwGarant gegarandeerd, zowel bouwkundig als qua energieverbruik. Renovatieconcepten voor monumenten en appartementencomplexen zijn in ontwikkeling”.

Ervaring van Arco van Lent uit Nieuwland
Arco van Lent woon in Nieuwland. Hij droomde van meer wooncomfort en een lagere energierekening. Nul-op-de-meter was de perfecte oplossing. In drie werkdagen werd zijn woning nul-op-de-meter gemaakt!

Deze en meer ervaringen met nul-op-de-meter leest u hier op de website van 033Energie:

Deel je mening

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.