Kinderen basisschool de Bolster op Duurzaam Missie met 033Energie

pc-basisschool-de-bolster033Energie trekt de wijken in van Amersfoort om huiseigenaren te bewegen energie te gaan besparen of op te gaan wekken. Om ook de kinderen te betrekken bij een duurzaam Bergkwartier trok Doezo?! deze wijk in met de mission games.

De leerlingen van groep 6, 7 en 8 van de Basisschool De Bolster lopen met smartphones in hun buurt rond om te onderzoeken hoe duurzaam hun eigen wijk is. Hoeveel zwerfvuil ligt er eigenlijk? Hoeveel huizen hebben zonnepanelen? Hoe groot zijn de huizen? En kun je van hondenpoep ook biogas maken? Van alle opdrachten maken zij foto’s en mailen de antwoorden. Welk groepje weet alle missies te vervullen?

Luus Wesseling, directrice van de Bolster, geeft aan dat de activiteit goed bij haar school past “wij willen een band met de omgeving opbouwen en daarnaast spreekt het thema duurzaamheid ons al school erg aan”. Bovendien is het een andere activiteit dan gebruikelijk!. Wie graag een indruk wil krijgen van hoe de mission games in het Bergkwartier zijn verlopen zijn de 20ste van harte welkom in de Bergkerk. Daar wordt een filmpje van de activiteit vertoont.

Deel je mening

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.