Open Data Estafette Duurzame Energie

Eind vorig jaar is het ambitieuze Energieakkoord gesloten. Dit Energieakkoord is baanbrekend in Nederland en moet inhoud geven aan de ambitie om onze maatschappij verder te verduurzamen. Om de doelstellingen te realiseren is inzet nodig van de gehele samenleving.  Open data kan een grote bijdrage leveren aan het behalen van die duurzaamheidsdoelstellingen.

De overheid heeft een schat aan open data. Ook particulieren en bedrijven hebben data die kunnen bijdragen aan de noodzakelijke energietransitie. In de Open Data Estafette Duurzame Energie gaat de energiesector samen met maatschappelijke organisaties en overheden op zoek naar de kansen die open data biedt voor nieuwe oplossingen en samenwerkingsverbanden rond duurzame energie.

Op woensdag 11 juni 2014 bent u van harte welkom op onze Open Data Estafette Duurzame Energie. U kunt een bruisend dagprogramma verwachten met keynotesprekers als Ed Nijpels (voorzitter Borgingscommissie Energieakkoord) en prof. Nico Baken (TU Delft). Daarnaast kunt u deelnemen aan diverse workshops en lezingen over open data in relatie tot verschillende energiethema’s. De dag wordt begeleid door dagvoorzitter Jan van Oorschot (Directeur Klant & Markt, Liander).

Op het congres wordt tevens de aanmoedigingsprijs Open data en Energie gelanceerd. Dit zijn twee geldprijzen t.w.v. 4000 EUR en/of assistentie van datacoaches! Meer informatie over de aanmoedigingsprijs is te vinden op www.nationaleappprijs.nl

Benieuwd naar meer details over de Open Data Estafette Duurzame Energie? Klik hier en meld u aan! Volg daarnaast ook nieuws over het programma en de sprekers op twitter via #ODEDE.

[map id=”8″]

Open Data Estafette Duurzame Energie
Datum: Woensdag 11 juni 2014
Locatie:De Rijtuigenloods, Amersfoort

Organisatie:
Liander, Enexis, Netbeheer Nederland, Gemeente Amsterdam, Gemeente Rotterdam, 5Plus1, GeoBusiness Nederland, St. Duurzame Energie Koepel, TNO, Geonovum, ECP, Min. EZ.

De Open Data Estafette Duurzame Energie wordt ondersteund door het ICT Doorbraakproject ‘Open geodata als grondstof voor groei en innovatie’

Deel je mening

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.