Operatie Uitstoot: samen met gemeente Amersfoort CO2 neutraal

Amersfoort wil CO2-neutraal zijn in 2030! Dat betekent zo min mogelijk gebruik van fossiele brandstoffen en juist zoveel mogelijk duurzaam opgewekte energie. Om dit te bereiken moet er nog veel gebeuren. De gemeente wil hier richting aan geven met Operatie Uitstoot.

Waar gaat dit over?

CO2 is koolstofdioxide. Dat is een broeikasgas dat van nature in de atmosfeer aanwezig is. Maar als gevolg van menselijke activiteiten is de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer in de laatste 150 jaar extreem toegenomen. Hierdoor verandert het klimaat van de aarde. Dit komt vooral door de verbranding van fossiele brandstoffen, zoals kolen, olie en aardgas. CO2-neutraal betekent dat de uitstoot van koolstofdioxide – al dan niet na compensatie – wordt teruggebracht tot nul. Amersfoort wil het gebruik van fossiele brandstoffen tot het absolute minimum terugbrengen en zoveel mogelijk duurzame energie zelf gaan opwekken.

Alleen kans van slagen als u meehelpt

De gemeente wil en kan dat niet alleen. Het is belangrijk dat bijvoorbeeld bewoners en ondernemers uit de stad ook meedenken en doen. Daarom zijn er bijeenkomsten in verschillende wijken, waar u kunt meepraten. Helpt u mee om Amersfoort voorop te laten lopen als schone en gezonde stad?

Bijeenkomsten in uw wijk

De wijken waar de gemeente in september als eerste in gesprek gaan zijn het Soesterkwartier en Nieuwland en Calveen en Buitengebied-West. Op de website www.amersfoort.nl/operatieuitstoot kunt u de planning voor alle wijkbijeenkomsten vinden. En u kunt zich gelijk aanmelden (wel snel doen, want er is maar beperkt plek).

 

Deel je mening

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.