Presentatie “Op weg naar een florerende wijkeconomie in het Soesterkwartier”

Wat gebeurt er als bewoners zelf hun wijk gaan ontwikkelen? In het Soesterkwartier zijn er tal van initiatieven die laten zien dat buurtbewoners daaraan werken. De gemeente en woningcorporatie Portaal daagden Duurzaam Soesterkwartier uit om een stap verder te gaan. Hoe kunnen bewoners, ondernemers en betrokkenen samen werken aan een florerende wijkeconomie?

Op 3 februari ronden we een haalbaarheidsonderzoek hierover af en willen we starten met experimenten waarin gemeente, woningcorporaties, ondernemers en de wijkbewoners coöperatief bouwen aan een florerende wijkeconomie.

Welke experimenten liggen in het verschiet op wonen, welzijn, werken en publiek beheer? Hoe vullen we de ‘right to challenge’ in met de gemeente? Gaan we betalen met onze eigen Floreyn wijkmunt in het Soesterkwartier? Is Soesterkwartier de eerste wijk die de gemeente gaat inhuren? Kunnen we de wijk organiseren in een coöperatie van bewoners, ondernemers en betrokkenen?

Voor een goede discussie over de wijkeconomie van het Soesterkwartier schuift u op 3 februari aan in de Schutter zaal in de Observant vanaf 16 uur. We laten u zien wat wij hebben gedaan. We zijn benieuwd naar uw ideeën en werken gezamenlijk met u aan een florerende wijkeconomie.

Ons programma ziet er als volgt uit.

  • 16:00 – Presentatie haalbaarheidsonderzoek wijkeconomie Soesterkwartier
  • 16:45 – Discussie over de wijkeconomie Soesterkwartier
  • 17:30 – Soep met broodjes
  • 18:00 – Soesterkwartierders presenteren wijkeconomie plannen 2015
  • 19:00 – Presentatie wijkeconomie plannen op Het Plein

Locatie: Stadscafe De Observant

[map id=”32″]

Deel je mening

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.