Profiteer van nieuwe regels rondom aanbestedingen

Het wordt voor mkb’ers en zzp’ers makkelijker om een overheidsopdracht te bemachtigen. De nieuwe Aanbestedingswet, die ingaat op 1 april 2013, verplicht de overheid om hun aankondigingen eerst op TenderNed te publiceren. TenderNed is het online marktplein voor aanbestedingen waar u alle opdrachten van de Nederlandse overheid aantreft. Via TenderNed kunt u zich digitaal (gratis) inschrijven op opdrachten van de overheid.

In TenderNed kunt u online uw bedrijfsdossier beheren. Hier worden alle gegevens en documenten opgeslagen die u bij volgende aanbestedingen opnieuw kunt gebruiken, zoals de inschrijving van de Kamer van Koophandel, jaarcijfers, referenties en certificaten. De veelgevraagde bewijsstukken worden vervolgens automatisch gekoppeld aan de criteria van uw aanmelding of inschrijving.

voordelen-TenderNed

Nieuwe aanbestedingsrichtlijnen

Verder worden met de nieuwe Europese aanbestedingsrichtlijnen de lasten van het aanbesteden verminderd. Zo is er de nieuwe ‘verplichte uniforme eigen verklaring’. Hierin verklaart u dat u aan de eisen van de aanbestedende partij voldoet, zonder dat u dat in een offerte daadwerkelijk hoeft aan te tonen. Ook mogen opdrachtgevers geen omzeteisen meer stellen. Deze eisen pakten in de praktijk heel nadelig uit voor kleine bedrijven. Bovendien komt er ruimte voor maatwerk. Het clusterverbod gaat het onnodig bundelen van aanbestedingen in megapakketten en raamcontracten tegen.

Meer over de nieuwe aanbestedingsregels

Deel je mening

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.