Start Low Car Diet op 10 oktober in Amersfoort

low car dietDe Dag van de Duurzaamheid komt al weer snel in beeld. Een van de grotere acties voor die dag is Low Car Diet. Op donderdag 10 oktober om 9.00 uur start Low Car Diet officieel met het inleveren van de autosleutels op station Amersfoort. Tijdens het Low Car Diet worden deelnemers gevolgd en delen ze ervaringen op social media met de Twitter hashtag #LowCarDiet.

Inmiddels hebben zich zo’n 40 topbestuurders aangemeld voor de tiendaagse zonder eigen auto. Daaronder bevinden zich topmanagers van Unilever, Achmea en TMobile. Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, leveren zij hun autosleutels in om tot en met 20 oktober kennis te maken met (elektrische) deelauto’s, de trein, bus, tram, metro, OV-fiets, taxi en werk- en vergaderfaciliteiten op stations.

2012: Eerste Low Car Diet
Vorig jaar is het Low Car Diet voor het eerst georganiseerd, op initiatief van Urgenda. Bekijk hier de filmpjes. Tien topbestuurders van bekende bedrijven kwamen zonder auto vaak voor verrassingen te staan. Zo bleek werken in de trein een openbaring en was de elektrische scooter op de stations een grote hit. Het experiment is de succesfactor volgens Marjan Minnesma, directeur van Urgenda: “Het Low Car Diet is een leuke manier om in korte tijd nieuwe dingen uit te proberen. Delen en lenen is niet alleen duurzaam, maar levert ook nieuwe inzichten op. Wie meedoet doorbreekt vaste patronen, wat verfrissend uitpakt.”

Doel 100 bestuurders x 100 medewerkers
Dit jaar wil Urgenda met de partners via het Low Car Diet tenminste honderd topbestuurders op dieet zetten. Iedere topman of -vrouw die zich aanmeldt zal de eigen werknemers motiveren om mee te doen. Zij kunnen zich gemakkelijk aanmelden via www.lowcardiet.nl.
Het winnende bedrijf met (relatief) de meeste deelnemers krijgt tien dagen de beschikking over drie elektrische deelauto’s van Tesla. Daarnaast kan dit bedrijf een dag op stap met eigen trein en machinist.

Nieuwe mobiliteit
De beweging van eigen autobezit naar het delen van auto’s in combinatie met openbaar vervoer willen wij stimuleren. De auto staat gemiddeld 23 uur per dag stil en kost veel geld. Delen van mobiliteit is goedkoper, schoner en schept ruimte op de weg en in de stad. Met deze actie gaan deelnemers andere vormen van reizen en werken ervaren. Instappen in het Low Car Diet is makkelijk: elke deelnemer krijgt één pasje voor toegang tot alle opties. Low Car Diet is een initiatief van Urgenda in samenwerking met Arriva, Connexxion, Greenwheels, GVB, de Nederlandse Spoorwegen, Qbuzz, Regus, Snappcar en Veolia. Kijk ook op www.lowcardiet.nl/partners

Op vrijdagmiddag 18 oktober is er een borrel over nieuwe mobiliteit en delen de deelnemers hun ervaringen. Op zondag 20 oktober krijgen de topbestuurders hun autosleutel terug.

Ben jij directeur of bestuurder van een bedrijf of organisatie en wil je ook laten zien dat je prima zonder auto kan? Schrijf je dan in op de website www.lowcardiet.nl

bron: Low Car Diet

Programma:
08.00 Inloop, ontvangst, koffie en ontbijt (Regus station2station – achterkant station Amersfoort centraal)
08.50 uur Welkomswoord en wandelen naar de voorkant van het station
09.00 uur Start programma, inleveren autosleutels onder begeleiding van Marjan Minnesma, directeur Urgenda (Stationsplein – voorkant station)
09.45 uur Fotomoment en officieel startmoment van het Low Car Diet
09.50 uur Mogelijkheid tot interviews vanuit pers
10.15 uur Einde

Deel je mening

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.