Streekchef zoekt 29 maart de beste taartenbakker

streekchefWie bakt de beste taart van Amersfoort en omstreken? StreekChef en de Smaak van de Streek staan in maart geheel in het teken van taart!

Een idee van fotograaf Ruud van der Graaf. Bij de eerste editie in oktober 2012 wonnen twee jonge meiden de wedstrijd. Maar liefst 25 taarten werden ingeleverd. Na een proefronde door de jury werd de lekkerste taart van Amersfoort gekozen. Diverse horecagelegenheden in de stad hebben in de weken na de wedstrijd de taart geserveerd aan de gasten. Een groot succes. Dat succes vraagt om herhaling!

StreekChef en Ruud van der Graaf slaan de handen ineen. Doe mee aan dé taartenbakwedstrijd van Amersfoort en omstreken. Lever je taart in op zaterdag 29 maart tijdens de Smaak van de Streekmarkt aan de Eemkade in Amersfoort.

Er zijn drie categorieën:
1. de mooiste taart > het oog wil ook wat
2. de lekkerste taart > verwen de smaakpapillen
3. de streektaart > niet alleen gemaakt in de streek, maar ook met producten uit de streek

Je hoeft niet speciaal voor een categorie aan te melden, de jury deelt je vanzelf in na het zien en proeven van de taart en het lezen van je recept. Daarom vragen we je bij inlevering van de taart ook het recept mee te geven. Zo weten we welke producten er zijn gebruikt (en waar ze vandaan komen).
Kookwinkel Oldenhof verzorgt de prijzen en maakt deel uit van de jury.

De taarten worden ingeleverd tussen 9.30 en 11.00 uur. Wij geven je taart een mooie plek in de duurzame StreekChef-keuken, gemaakt door PopUpPallets. Voordat de jury de taarten proeft, maakt Ruud van der Graaf foto’s van de taarten. Deze foto’s worden uitgeprint en geëxposeerd op de Smaak van de Streek markt. Tot de taarten op zijn mogen bezoekers van de markt ook proeven. De bezoekers spelen een grote rol in het kiezen van de mooiste taart! Aan de hand van de foto’s mogen zij aangeven welke taart het mooiste is. Om 15.00 uur tellen we de stemmen. Een uurtje later, 16.00 uur, is de prijsuitreiking op de markt. Voor elke categorie is een passende prijs. Daarnaast vragen we de horeca in Amersfoort wederom een taart op de kaart te zetten.

In de loop van de tijd staat meer informatie op deze pagina. Spelregels, prijzen en andere handige informatie. Denk je nu al: “IK WIL MEEDOEN!” meld je dan aan via onderstaand inschrijfformulier. Deelname is gratis!

Deel je mening

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.