Tot 125.000 euro subsidie voor duurzame sportverenigingen

Subsidie bedoeld voor aanschaf installatie of apparatuur

FRKmWZ0k_400x400Sportverenigingen en –stichtingen die willen gebruikmaken van duurzame energie kunnen daar subsidie voor krijgen. Vanaf volgend jaar krijgen zij namelijk tot 125.000 euro voor de aanschaf van duurzame energie-installaties of –apparatuur.

Subsidie voor zonnepanelen tot veldverlichting

De subsidie is bedoeld voor verenigingen en stichtingen die zijn aangesloten bij NOC*NSF met een eigen sportaccommodatie. De subsidie die zij krijgen, is bedoeld voor het uitvoeren een energiebesparende maatregelen. Met andere woorden, er is subsidie voor:

  • sportveld-, buiten- en binnenverlichting;
  • ventilatie en verwarming, oftewel: warmteterugwinning of een warmtepomp;
  • tapwater uit een direct gasgestookte condenserende boiler, direct gasgestookt condenserend warmwaterdoorstroomtoestel, warmtepompboiler of warmteterugwinning uit douchewater;
  • het aanschaffen van een zonnecollectorsysteem, zonnepanelen voor elektriciteitsopwekking of een biomassaketel.

De hoogte van de subsidie varieert van 30% van de subsidiabele kosten bij een sportvereniging tot 15% bij sportstichtingen. De subsidie bedraagt maximaal 120.000 euro. Maar, als eerst een energieadvies wordt gemaakt, stijgt de subsidie met 500 euro. Op het moment dat de subsidiabele kosten niet meer dan 3000 euro zijn, komt de investering niet in aanmerking voor de subsidie. Ook belangrijk voor het aanvragen van de subsidie is dat de overeenkomst voor het bouwen of leveren van de energiezuinige apparatuur is getekend voor het aanvragen van subsidie. Dit betekent dat de sportvereniging wel moet beschikken over eigen financiële middelen.

6 miljoen euro subsidie tot en met 31 december 2016

De subsidieverstrekker (RVO) beoordeelt de subsidieaanvragen op volgorde van binnenkomst. Dat betekent dat wie het eerst komt, het eerst maalt. De subsidie kan volgend jaar worden aangevraagd van 4 januari tot en met 31 december. Ons advies is om hier niet tot de laatste dag mee te wachten. Het totale budget is namelijk zes miljoen euro.

Neem voor meer informatie contact op met Marcel de Groot van PNO Consultants

Deel je mening

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.