Voorlichtingbijeenkomst nieuwe duurzame buurt Soesterhof

De plannen voor de duurzame buurt aan de rand van het Soesterkwartier in Amersfoort kunnen op veel belangstelling rekenen. In het afgelopen jaar is het aantal potentiële bewoners meer dan verdubbeld. Wie meer wil weten over het project kan binnenkort terecht op een van de informatiebijeenkomsten die de groep organiseert.

schets-buurt-soesterhof-soesterkwartier

Tijdens die bijeenkomsten – op 26 oktober, 5 november en 9 december – vertellen de deelnemers alles over de bouwplannen van het bijzondere initiatief. Ook vertellen ze welke stappen het project nog moet nemen en wanneer de eerste steen gelegd kan worden. Eerdere informatiebijeenkomsten leverden telkens nieuwe deelnemers op.

De Soesterhof moet verrijzen aan de rand van het Soesterkwartier: op de Wagenwerkplaats, tussen de Soesterweg en het spoor. In het hart van Amersfoort dus. De groep streeft ernaar om de huizen zo veel mogelijk energieneutraal te bouwen, met duurzame materialen en in een groene omgeving. De buurt krijgt een divers karakter: met jong en oud en huur- en koopwoningen.

Gesprekken
Momenteel zorgen zo’n 30 leden voor uitvoering van de plannen. Ze zijn in gesprek met onder meer de gemeente Amersfoort, de provincie Utrecht en de NS (de eigenaar van de grond). De komende maanden wil de groep grote stappen zetten in de aankoop van de bouwlocatie. Voorlopig is er nog ruimte voor geïnteresseerden die in de ‘ecowijk’ willen wonen en die zich willen aansluiten bij de groep pioniers.

Informatiebijeenkomsten
De informatiemiddag op zondag 26 oktober duurt van 16.30 uur tot uiterlijk 18 uur. De informatieavond op woensdag 5 november begint om 20 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. De laatste bijeenkomst, op dinsdag 9 december, begint ook om 20 uur.

Alle bijeenkomsten vinden plaats in de Verkeerstuin, op de Wagenwerkplaats (Soesterweg 312 te Amersfoort). Wie niet aanwezig kan zijn, is welkom bij een van de Soesterhof-eetcafés. Die vinden meestal plaats op de tweede zondag van de maand. Meer informatie vindt u op www.soesterhof.nl, op Twitter (www.twitter.com/soesterhof) en op Facebook.

[map id=”46″]

Deel je mening

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.