Wat of wie is 033Energie?

033energie illustratieWat begon als het gemeentelijke project Energiebesparing in de wijk, resulteerde in 033Energie: een publiekprivate samenwerking van de gemeente Amersfoort en dertien lokale bedrijven en instellingen, waaronder vier lokale aannemers, adviseurs, Rabobank Amersfoort, Eneco en Hogeschool Utrecht. De missie van 033Energie is om particuliere woningeigenaren, verenigingen van eigenaren en woningbouwcorporaties in Amersfoort te helpen hun woningen meer veilig, comfortabel en energiezuinig te maken.

Wijkaanpak 
033Energie organiseert in verschillende wijken voorlichtingsbijeenkomsten en workshops over energiezuinig wonen. Wijkbewoners krijgen informatie over isoleren, hoogrendementsketels, led-verlichting en zonnepanelen. Steeds weer blijkt dat er veel voordeel is te behalen als buurtgenoten samenwerken, zoals het gezamenlijk inkopen van zonnepanelen en spouwmuurisolatie. De straatambassadeurs van 033Energie helpen daarbij. En op 1 mei is in Schothorst en Hoogland de Lage Meterstanden Loterij begonnen, om energiebesparing te stimuleren.

Energieneutrale woningen
Twintig woningeigenaren hebben zich verenigd in een zogeheten community of practice, met als doel hun woningen helemaal energieneutraal te maken. De deskundigen van 033Energie assisteren met metingen, berekeningen en uitwerking.

Samenwerking met VVE’s
Tot slot werkt 033Energie samen met verenigingen van eigenaren en Amersfoortse woningbouwcorporaties om de energierekening structureel te verlagen.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.033energie.nl en www.lagemeterstandenloterij.nl.

Deel je mening

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.