Wedstrijd ‘Het gezondste broodje van Amersfoort’ voor middelbare scholen

week van de smaakTijdens de Week van de Smaak wordt een broodjeswedstrijd gehouden tussen scholen van het Voortgezet Onderwijs in Amersfoort. De wedstrijd voor het gezondste broodje wordt op woensdag 2 oktober van 11:00-12:00 uur gehouden bij het leerbedrijf First Class (achter Amersfoort CS).

Jury
Het broodje wordt door een jury beoordeeld op smaak, uiterlijk en gezondheid (schijf van vijf). Daarnaast krijgt het broodje bonuspunten als de ingrediënten biologisch, fair trade, van het seizoen en/of uit de buurt zijn.
Wethouder Cees van Eijk (onderwijs en duurzaamheid), kok Jeroen Bakker van de Eetstee en Noortje van Tankeren van GGD Midden-Nederland zijn de juryleden.

Gezonde samenwerking
De scholen die meedoen aan de wedstrijd zijn: Vakcollege Amersfoort, ‘t Hooghe Landt , First Class, Accent, en Guido de Bres. ‘Het gezondste broodje van Amersfoort’ is een samenwerking tussen B.Slim beweeg meer, eet gezond en CNME Landgoed Schothorst. B.Slim richt zich o.a. op het gezonder maken van kantines op VO scholen, waarbij een gezond broodje niet in het assortiment mag ontbreken.

Deel je mening

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.