WOOD you reCYCLE maakt van gebruikte fietsonderdelen woonproducten

Waarom geen goede producten van een fiets hergebruiken om deze als interieur object in en om huis te gebruiken? Dat dacht de Amersfoortse Imke van de Venne en richtte de lokale duurzame onderneming WOOD you reCYCLE op. De producten worden gemaakt van op dat moment beschikbare & recyclebare items. Vaak in combinatie met  sloophout.

Imke van de Venne, oprichter van WOOD you reCYCLE:

In 2016 ben ik gestart met het recyclen van fietsafval en sloop- en resthout. Van oude gebruikte fietsonderdelen maak ik nieuwe woonproducten (lampen, tafels, kapstokken, steutelhangers etc.). Zo verminder ik het metaal afval van lokale fietsenwinkels uit Amersfoort en Leusden.

Daarnaast zet ik mijn duurzaamheid concept door in de rest van mijn onderneming. Ik maak mijn eigen prijslabels van gerecycled karton, verkoop ik alleen LED lampen bij mijn producten, zijn mijn visitekaartjes gedrukt op gerecycled papier etc. Het hout dat ik recycle krijg ik van lokale bedrijven of komen letterlijk uit de grofvuil container of van de straat.

Sinds dit jaar werk ik niet meer vanuit huis, maar heb ik een werkplaats in de kelder van Fietsboetiek Vive le Velo waar ik mee samen werk en waar mijn producten ook in de winkel te vinden zijn.

Meer weten?
De producten en visie van Wood You Recycle zijn te vinden op deze website:
http://www.woodyourecycle.nl

Deel je mening

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.