Zonnepanelen op scholen in Amersfoort

In Amersfoort staan verschillende scholen, die zonnepanelen op het dak hebben liggen. Al in het voorjaar van 2013 zijn bij basisschool De Kubus 60 zonnepanelen geplaatst. Daarmee kan de school het grootste deel van haar eigen elektriciteit opwekken.

In de zomer van 2016 zijn bij basisschool ‘t Anker 100 zonnepanelen geplaatst. Daarmee kan de school al haar eigen elektriciteit opwekken. Bekijk hier hoeveel stroom de zonnepanelen opwekken. Klik op het plaatje van de webmonitor.

De zonnepanelen werden gerealiseerd door energiecoöperatie Zon@School. Dit is een initiatief van de vereniging Duurzaam Soesterkwartier. De energiecoöperatie heeft als doel om duurzame stroom op te wekken door zonnepanelen bij scholen op het dak te plaatsen. Het is een zelfstandige organisatie waarin leden samen vanuit betrokkenheid geld bijeen brengen om via scholen het goede voorbeeld te geven aan kinderen over zelf energie opwekken.

Lees op de website van Zon@School hoe het bij de scholen is gegaan en nu gaat. Ook helpt de coöperatie bij het oprichten van burgerinitiatieven. Zon@School is zelf ontstaan uit een burgerinitiatief en weet daardoor uit eigen ervaring waar burgers behoefte aan hebben in de samenwerking met gemeenten. Dus wilt u een eigen Zon@School energiecoöperatie oprichten? Kijk op deze website: http://zonschool.nl/initiatiefbegeleiding

Deel je mening

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.