Zonnestroom in de hele stad Amersfoort

zonschoolZonnestroom levert een belangrijke bijdrage aan de doelstelling van de gemeente Amersfoort om in 2030 CO2-neutraal te zijn. De inzet van bewoners en bedrijven is hierbij cruciaal. De gemeente probeert dan ook op allerlei manieren de overstap naar zonnestroom te vergemakkelijken.

Zonnescan
Vorig jaar heeft de gemeente de zonnescan gelanceerd: een interactieve kaart waarop in één oogopslag te zien is of een dak geschikt is voor zonnepanelen, wat het kost, hoeveel stroom het levert en wat de terugverdientijd van de investering is. De zonnescan is inmiddels zo’n 5.000 keer bekeken. De zonnescan is te bekijken via www.amersfoort.nl/zonnescan

Zon op School
Energiecoöperatie Zon@School is een voorbeeld van een bewonersinitiatief van de vereniging Duurzaam Soesterkwartier, dat wordt gefaciliteerd door de gemeente. Dertig buurtbewoners (ouders, maar ook andere sympathisanten) hebben geld ingelegd, waarmee zestig zonnepanelen op basisschool de Kubus zijn aangeschaft. De school betaalt de leden van de coöperatie 23 jaar lang terug met het geld dat ze bespaart op haar energierekening. De gemeente helpt dit initiatief door de oprichting van de coöperatie financieel te ondersteunen en de overeenkomst tussen de drie partijen vorm te geven. Zon@School werkt samen met stichting PicoSol binnen hun project SolarSchools.nl en helpt daarmee een schoolproject in Cambodja. Meer informatie kunt u vinden op www.zonschool.nl.

Contact: Gemeente Amersfoort, samenduurzaam@amersfoort.nl

Deel je mening

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.